Forum
Proiect interreg Romania Bulgaria locuri de munca Jobs Giurgiu Teleorman

PIAȚA MUNCII ȘI FORMAREA PROFESIONALĂ 5-21 FEB IN TR SI GR

Subiectele de interes reflectate de mass media în județele Giurgiu și Teleorman în această săptămână:

 • Sute de posturi de subofiţer în Armata României, scoase la concurs;
 • 667 locuri de muncă disponibile pentru teleormăneni în țările din UE, din care 8 in Bulgaria;
 • Locuri de muncă disponibile în județul Teleorman;
 • GAL Dunărea de Sud pune le dispoziția investitorilor locali peste un milion de euro;
 • Peste 14.600 de teleormăneni sunt, oficial, șomeri;
 • A început bacalaureatul! Peste 1.400 de candidați, la Giurgiu;
 • Sute de participanți la Târgul de joburi organizat de Crucea Roșie Giurgiu;
 • Ajutorul social se va putea cumula cu veniturile obţinute din munca de zilier;
 • Cine vrea să lucreze în Prefectura Teleorman, să se înscrie la concurs;
 • IPJ Giurgiu angajează;
 • Aproape 9 milioane euro, la dispoziția IMM-urilor!

***

Data: 6 februarie 2018; Sursa: www.giurgiuveanul.ro

Sute de posturi de subofiţer în Armata României, scoase la concurs

Ministerul Apărării Naţionale scoate la concurs aproape 400 de locuri cu 20 de specializări. Se pot înscrie soldaţii gradaţi profesionişti (SGP) şi civilii care au absolvit liceul, au diploma de bacalaureat şi au vârsta de până în 35 de ani, împliniţi în anul 2018.

De asemenea, este necesară o experienţă de doi ani în serviciu ca SGP, calculată de la data finalizării programului de instruire şi până la data începerii cursului, având în aprecierea de serviciu din ultimii 2 ani calificativul cel puţin „Bun”.

Totodată, se pot înscrie şi elevii claselor a XII-a şi absolvenţii de liceu cu diplomă de Bacalaureat, având vârsta de cel mult 35 de ani împliniţi în anul 2018.

Candidaţii care optează pentru armele „auto”, „geniu” şi „tancuri” trebuie să posede permis de conducere auto categoriile B şi C.

Şcolarizarea urmează să fie făcută la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” din Piteşti (1 an): 191 de locuri pentru candidaţi SGP; 136 de locuri pentru candidaţi civili şi la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” din localitatea Boboc, judeţul Buzău (1 an): 35 de locuri pentru candidaţi SGP; 30 de locuri pentru candidaţi civili. Data limită de înscriere este 2 mai.

***

Data: 6 februarie 2018; Sursa: www.infotr.ro

667 locuri de muncă disponibile pentru teleormăneni în țările din UE

În cadrul A.J.O.F.M Teleorman funcţionează Compartimentul EURES, care asigură persoanelor în căutarea unui loc de muncă şi angajatorilor, următoarele servicii gratuite: obţinerea unui loc de muncă în condiţii sigure; informare şi consiliere profesională, privind încadrarea în muncă în străinătate; informaţii detaliate asupra locurilor de muncă adecvate şi despre condiţiile de viaţă şi de muncă din alte state; organizarea de burse ale locurilor de muncă la solicitarea partenerilor EURES externi.

La nivelul judeţului Teleorman 2.430 de persoane au depus dosare, pentru a obţine un loc de muncă în străinătate, din care 702 persoane au fost admise la selecţiile organizate de Serviciul Public de Ocupare.

Pentru această perioadă, prin reţeaua EURES, la nivel naţional sunt înregistrate 667 locuri de muncă, în domenii de activitate precum: industrial, agricol, servicii, construcţii civile, hotelier-gastronomic, vânzări, alimentaţie publică, IT, medical, transporturi.

[…] Dintre acestea, 8 locuri de muncă sunt listate pentru Bulgaria: 4 matrițer, 4 turnător.

Persoanele interesate se pot adresa Compartimentului EURES sau pot accesa www.eures.anofm.ro, în vederea obţinerii mai multor informaţii cu privire la condiţiile de aplicare şi ocupare ale locurilor de muncă vacante.

Pentru înregistrarea în baza de date naţională, în vederea participării la selecţiile organizate de Serviciul Public de Ocupare, sunt necesare următoarele documente: carte de identitate – copie; C.V. în limba română (model EUROPASS).

***

Data: 7 februarie 2018; Sursa: www.ziarulmara.ro

Puține locuri de muncă disponibile în județul Teleorman

În această perioadă, în evidenţa A.J.O.F.M Teleorman sunt înregistrate un număr de 240 locuri de muncă, puse la dispoziţie de către 27 agenţi economici, în domenii de activitate, precum: industrial, alimentaţie publică, vânzări, pază şi ordine publică, confecţii textile, construcţii civile, servicii şi comerţ.

Pentru persoanele cu studii superioare sunt disponibile 33 locuri de muncă, pentru persoanele cu studii medii şi profesionale – 166 locuri de muncă şi pentru persoanele necalificate – 41 locuri de locuri de muncă.

De asemenea, la nivelul judeţului Teleorman sunt înregistrate un număr de 10 locuri de muncă pentru ucenici, în domeniul alimentaţiei publice.

Astfel, în Alexandria – 195 locuri de muncă, 19 agenţi economici (domenii: industrial, confecţii textile, alimentaţie publică, pază şi ordine publică, vânzări, construcţii civile, servicii şi comerţ; 31 locuri pentru persoane cu studii superioare, 136 locuri pentru persoane cu studii medii şi profesionale, 28 locuri pentru persoane necalificate).

La Roşiori de Vede – 20 locuri de muncă, 5 agenţi economici (domenii: confecţii textile şi servicii; 2 locuri pentru persoane cu studii superioare, 13 locuri pentru persoane cu studii medii şi profesionale, 5 locuri pentru persoane necalificate).

Și la Turnu Măgurele – 13 locuri de muncă, 2 agenţi economici (domenii: confecţii textile şi servicii, pentru persoane cu studii medii şi profesionale).

În Zimnicea – 12 locuri de muncă, 1 agent economic, în domeniul confecţii textile; 4 locuri pentru persoane cu studii medii şi profesionale, 8 locuri pentru persoane necalificate).

Agenţii economici au obligaţia, conform Legii, să comunice agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă în a căror rază teritorială îşi au sediul, respectiv domiciliul, locurile de muncă vacante, în termen de 5 zile lucrătoare de la vacantarea acestora.

Pentru a comunica locurile de muncă vacante, agenţii economici pot depune formularul ANEXA 1A, la sediul agenţiilor locale/punctelor de lucru sau transmite prin fax: 0247/311.164 şi e-mail: ajofm@tr.anofm.ro.

În situaţia în care, agenţii economici au ocupat locurile de muncă declarate vacante, au obligaţia, în termen de 1 zi, să anunţe ocuparea acestora, prin depunerea formularului ANEXA 1B, la datele de contact menţionate mai sus.

***

Data: 8 februarie 2018; Sursa: www.ziarulmara.ro

În lunile februarie și martie, GAL Dunărea de Sud pune le dispoziția investitorilor locali peste un milion de euro

Asociația Grupul de Acţiune Locală Dunărea de Sud, cu sediul în comuna Fântânele, își desfășoară activitatea pe teritoriul a 16 comune din județul Teleorman, respectiv Bragadiru, Bujoru, Crângu, Dracea, Fântânele, Frumoasa, Izvoarele, Lisa, Năsturelu, Piatra, Pietroșani, Seaca, Smârdioasa, Suhaia, Traian, Viișoara și comuna Găujani, din județul Giurgiu.

Conducerea Asociației GAL Dunărea de Sud și-a făcut publică intenția de lansa în această lună și pe parcursul lunii martie 2018 apeluri de selecție pentru proiecte pe care le vor depune fermierii, unitățile administrativ teritoriale și alte categorii de beneficiari eligibili din mediul rural pentru investiții finanțate din fonduri europene nerambursabile. Suma totală alocată pentru apelurile de proiecte ce vor fi lansate pe parcursul lunilor februarie și martie 2018 este de 1.039.000 euro.

Pentru Măsura M6/6B – Sprijin pentru înființarea, reabilitarea ori modernizarea infrastructurilor de bază la scară mică, ce va fi lansată în aceată lună, a fost prevăzută suma de 452.304 euro. Diferența de bani până la un milion de euro va fi alocată apelurilor de selecție de proiecte ce vor fi lansate, după luarea unei decizii finale în acest sens, în cursul lunii martie 2018. Astfel, pentru Măsura M1/2A – Învestiții în dezvoltarea și modernizarea exploatațiilor agricole a fost repartizată suma de 136.228 euro, pentru măsura de finanțare nerambursabilă M2/2A – Dezvoltarea fermelor mici a fost alocată suma de 150.000 euro, iar pentru M5 Investiții pentru crearea de activități neagricole în teritoriul GALl suma de 190.000 euro. În același timp, pentru măsura de finanțare M7/6B – Sprijin pentru înființarea, reabilitarea și modernizarea infrastructurii sociale a fost prevăzută suma de 50.000 euro, pentru M8/6B – Sprijin pentru integrarea romilor a fost alocată suma de 5.571 euro, iar pentru M9/6B promovarea și valorificarea potențialuli teroritoriului GAL Dunărea de Sud suma de 50.000 euro.

Pentru informații complete privind alocarea de fonduri nerambursabile prin intermediul GAL Dunărea de Sud și modul în care pot fi accesate respectivele fonduri, persoanele fizice, fermierii, unitățile administrativ teritoriale și celelalte categorii de beneficiari eligibili pot consulta site-l oficial al acestei asociații nonguvernamentale.

***

Data: 10 februarie 2018; Sursa: www.ziarulmara.ro

Peste 14.600 de teleormăneni sunt, oficial, șomeri

Nu scăpăm de eticheta de “cel mai sărac județ din țară”. Și e normal atâta timp cât avem cei mai mulți șomeri. În lipsa unor politici economice care să anime piața muncii, teleormănenii sunt condamnați la sărăcie. Potrivit datelor AJOFM Teleorman, în prima lună a acestui an, s-a înregistrat o rată a şomajului de 9,82 la sută, numărul şomerilor, în evidenţă, fiind de peste 14.600 persoane.

Județul Telorman este în topul județelor în ceea ce privește rata șomajului. Și vorbim despre șomerii înregistrați în evidențe. Realitatea însă este și mai crudă și asta pentru că sunt multe persoane fără un loc de muncă, dar care nu apar în evidențe.

În încercarea de a mai reduce șomajul, începând cu luna ianuarie 2018, Agenția de dezvoltare regională Sud Muntenia, în calitate de partener și Asociația „Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România”- București, în calitate de lider, au demarat implementarea proiectului „Start pentru afacerea ta! – Regiunea Sud Muntenia”.

Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Capital Uman (POCU) 2014 – 2020, Axa prioritară 3 „Locuri de muncă pentru toți”. Din regiunea Sud Muntenia fac parte județele Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman.

Perioada de implementare a proiectului este de 36 de luni, scopul acestuia fiind reprezentat de creșterea ocupării forței de muncă în regiunea de dezvoltare Sud Muntenia.

Vor fi organizate cursuri privind dezvoltarea culturii antreprenoriale a persoanelor fizice – șomeri, persoane inactive, precum și pentru persoane care au un loc de muncă și se hotărăsc să înființeze o afacere în scopul creării de noi locuri de muncă în zona urbană.

În vederea creşterii şanselor de ocupare, A.J.O.F.M Teleorman asigură, gratuit, mai multe servicii, dar fără prea mult succes. Majoritatea somerilor din judet sunt din mediul rural și au vârsta cuprinsă între 40 și 50 de ani.

***

Data: 12 februarie 2018; Sursa: www.giurgiuveanul.ro

A început bacalaureatul! Peste 1.400 de candidați, la Giurgiu

Prima sesiune a examenului naţional de bacalaureat 2018 debutează astăzi cu proba de evaluare a competenţelor de comunicare orală în limba română.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, această probă se desfăşoară şi mâine, 13 februarie, iar în zilele de 16, 19 şi 20 februarie este programată evaluarea competenţelor digitale. În perioada 21-22 februarie se va desfăşura ultima probă orală, cea de evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal. Reamintim faptul că pentru a fi declarat promovat un absolvent de liceu trebuie să participe la toate probele de evaluare a competenţelor, altfel, el nu va avea dreptul de a susţine examenele scrise din luna iunie.

Elevii prinşi că au încercat să copieze sau că au copiat sunt eliminaţi din examen.

Potrivit metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat, candidaţii nu au voie să aibă asupra lor, în îmbrăcăminte, în încălţăminte, în penare sau în bănci, manuale, dicţionare, notiţe, însemnări ş.a., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. De asemenea, elevii nu au voie cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. Elevii sunt obligaţi să îşi lase obiectele interzise în sala de depozitare a obiectelor personale.

Li se interzice candidaţilor să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.

Cei care încalcă aceste reguli vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Mai mult, candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

***

Data: 12 februarie 2018; Sursa: www.ziarulmara.ro

Cine vrea să muncească, găsește de lucru și în Teleorman!

În această săptămână, companiile din mediul privat teleormănean au pus la dispoziția celor interesați 159 locuri de muncă, posturi de execuție dar și de conducere.

A devenit deja o obișnuință în rândul teleormănenilor rămași, din diverse motive, fără servici să invoce lipsa locurilor de muncă, salariile mult mai mici decât în alte zone ale țării, greutățile pe care le-ar putea întâmpina în adaptarea la noile locuri de muncă, în eventualitatea când ar lua hotărârea să se angajeze. Pentru cei care sunt hotărâți să lucreze și implicit se află în căutarea unui loc de muncă în această perioadă companiile teleormănene din mediul privat oferă 159 posturi de conducere și de execuție.

Conform oficialilor de la JobRapid.ro, cele mai multe locuri de muncă oferă în această săptămână SC Electrotel Alexandria. Compania din Alexandria angajează un număr de : 5 ingineri electromecanici, 3 ingineri mecanici, 5 ingineri electrotehniști, 5 muncitori operatori la mașini unelte cu comandă numerică, 5 ingineri mecanici proiectanți, 4 subingineri automatiști, un șofer autoturisme și camionete, 2 sudori, 4 frezori universali, 1 muncitor necalificat pentru actvitatea de ansamblare -montare piese.

Sc Germino SA Alexandria pune la dispoziția celor interesați 10 posturi de ambalator manual produse de panificație.

S.C. Comalat SA Nanov, renumit producător de brânzeturi, angajează : laboranți chimiști cu studii superioare – 2 posturi, 1 agent de vânzări, 1 muncitor necalificat pentru activitatea de ambalare produse alimentare, un șofer autocamion de mare tonaj, precum și un electromecanic întreținere și reparații.

S.C. Time Internațional Tradyng SRL Alexandria a scos la concurs 10 posturi de muncitor necalificat pentru a lucra în industria confecțiilor.

SC Biotur Exim SRL Alexandria angajează un medic veterinar, iar SC Europrotect Security 6 agenți de securitate.

SC Prometeu Impex SRL Alexandria pune la dispoziția celor aflați în căutarea unui loc de muncă 5 posturi de confecționer-ansambalor confecții textile.

SC Europrotect SRL Alexandria angajează un număr de 6 agenți de securitate.

SC Farina Company SA Alexandria a anunțat că are disponibil un post de electrician întreținere și reparații.

În același timp, SC Norman România SRL angajează 10 persoane care doresc să lucreze în meseria de confecționer-ansamblor confecții textile.

SC Minco SRL Roșiorii de Vede are disponibile 5 posturi de muncitor necalificat, pentru a lucra în industria confecțiilor.

SC Koyo Romania SA Alexandria are nevoie de un muncitor calificat în meseria de operator mașini unelte.

SC Silograins Project SRL Alexandria angajează 2 lăcătuși mecanici, iar SC N&G OIL SRL Alexandria un lucrător comercial.

Și SC Valahia SRL Alexandria angajează un agent de pază și securitate.

SC Islaz SA Alexandria are disponibil un post de operator tăiere metale, iar SC Polycris SRL Alexandria un post de mecanic auto.

SC Cream Land SRL Alexandria are disponibile la această dată un număr de 9 locuri de muncă. Astfel, compania pune la dispoziția celor intersați 2 posturi de electromecanic mașini și echipamente electrice, un post de electrician întreținere și reparații, un post de instalator rețele termice și sanitare, un post de tehnician laborant analize produse alimentare, un post de inginer industria alimentară, un post de director vânzări, un post de preparator produse lactate și un post de stivuitorist.

Teleormănenii interesați de respectivele locuri de muncă se pot adresa deîndată la serviciile de personal ale acestor companii, unde vor putea face dovada că sunt dornici de muncă și, desigur dispun de competențele profesionale specifice fiecărui post.

***

Data: 15 februarie 2018; Sursa: www.giurgiuveanul.ro

Sute de participanți la Târgul de joburi organizat de Crucea Roșie Giurgiu

La Giurgiu a avut loc, ieri, un târg transfrontalier de joburi organizat de Crucea Roșie. 20 de firme din Giurgiu și patru din orasul Russe-Bulgaria au pus la dispozitie o paletă cât mai largă de locuri de muncă vacante, cum ar fi cele ospătari, lucrători în alimentație publică, în domeniul confecțiilor metalice sau textile.

Sute de șomeri, dar și elevi din clasele terminale de liceu au venit să își caute un loc de muncă.

Zeci de angajatori s-au prezentat la târgul de joburi cu speranta că vor găsi oameni pe care să îi angajeze pe posturile vacante.

Printre invitaţi s-a aflat şi primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu.

Marian Măcelaru, directorul Crucii Roșii Giurgiu, a declarat că nu se aștepta la un asemenea impact, și că speră ca prin astfel de evenimente să le creeze giurgiuvenilor posibilitatea de a a-și găsi un loc de muncă, poate chiar și în Ruse, Bulgaria.

Proiectul face parte din programul INTERREG V – A ROMÂNIA – BULGARIA, Axa prioritară 4. Obiectivul proiectului este încurajarea integrării zonei transfrontaliere în ceea ce privește ocuparea și mobilitatea forței de muncă.

***

Data: 16 februarie 2018; Sursa: www.giurgiuveanul.ro

Ajutorul social, cumulat cu veniturile obţinute din munca de zilier

Un proiect de lege aflat în dezbateri la Camera Deputaţilor prevede posibilitatea ca venitul minim garantat să fie cumulat cu banii obţinuţi din munca de zilier.

Potrivit legislaţiei în vigoare, persoanele care beneficiază de ajutor social nu pot cumula nici un alt gen de venit, plata ajutorului fiind suspendată în momentul în care se obțin venituri din alte părți.

“În situația în care persoanele beneficiare ale unui ajutor social sub forma venitului minim garantat optează pentru munca sezonieră reglementată de Legea nr. 52/2011 privind exercitarea unor activități cu caracter ocazional desfășurate de zilieri, venitul minim garantat sub forma ajutorului social se cumulează cu veniturile obținute din munca de zilier”, prevede proiectul, ce a fost respins de Senat, dar, dacă va fi aprobat la Camera Deputaţilor, poate deveni lege.

Inițiatorii motivează că muncitorii care ar putea lucra temporar, ca zilieri, se feresc de venituri astfel obținute, pentru a nu pierde ajutorul social de care beneficiază familia.

***

Data: 17 februarie 2018; Sursa: www.ziarulmara.ro

Locuri de muncă vacante în judeţul Teleorman

În această perioadă, în evidenţa A.J.O.F.M Teleorman sunt înregistrate un număr de 222 locuri de muncă, puse la dispoziţie de către 33 agenţi economici, în domenii de activitate, precum: industrial, alimentaţie publică, vânzări, pază şi ordine publică, economic, administrativ, medical, confecţii textile, construcţii civile, servicii şi comerţ.

Pentru persoanele cu studii superioare sunt disponibile 33 locuri de muncă, pentru persoanele cu studii medii şi profesionale – 136 locuri de muncă şi pentru persoanele necalificate – 53 locuri de locuri de muncă.

Astfel, în Alexandria sunt disponibile 154 locuri de muncă, 20 agenţi economici (domenii: industrial, confecţii textile, alimentaţie publică, pază şi ordine publică, vânzări, servicii şi comerţ; 31 locuri pentru persoane cu studii superioare, 88 locuri pentru persoane cu studii medii şi profesionale, 35 locuri pentru persoane necalificate).

La Roşiori de Vede sunt 41 locuri de muncă, 8 agenţi economici (domenii: confecţii textile, construcţii civile şi economic; 2 locuri pentru persoane cu studii superioare, 29 locuri pentru persoane cu studii medii şi profesionale, 10 locuri pentru persoane necalificate).

De asemenea în Turnu Măgurele sunt 13 locuri de muncă, 2 agenţi economici (domenii: confecţii textile şi servicii, pentru persoane cu studii medii şi profesionale).

Nu în ultimul rând, la Zimnicea sunt 14 locuri de muncă, 3 agenţi economici (domenii: confecţii textile, medical şi administrativ; 6 locuri pentru persoane cu studii medii şi profesionale, 8 locuri pentru persoane necalificate).

Agenţii economici au obligaţia, conform Legii, să comunice agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă în a căror rază teritorială îşi au sediul, respectiv domiciliul, locurile de muncă vacante, în termen de 5 zile lucrătoare de la vacantarea acestora.

***

Data: 20 februarie 2018; Sursa: www.ziarulmara.ro

Cine vrea să lucreze în Prefectura Teleorman, să se înscrie la concurs!

Instituţia Prefectului – Judeţul Teleorman organizează concurs pentru ocuparea unui post de consilier, clasa I, grad profesional superior și un post de referent grad profesional superior, ambele din cadrul Serviciului Financiar Contabilitate, Resurse Umane şi Administrativ.

Pentru postul de consilier, clasa I, grad profesional superior este necesară o vechime minimă în specialitate de 9 ani. Se pot înscrie la concurs absolvenți de studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în domeniul de licenţă economie; domeniul de licenţă contabilitate; domeniul de licenţă management; domeniul de licenţă marketing; domeniul de licenţă finanţe, domeniul de licenţă cibernetică, statistică şi informatică economică, domeniul de licenţă economie şi afaceri internaţionale.

Pentru postul de referent, clasa III, grad profesional superior din cadrul Serviciului Financiar Contabilitate se cer : vechime minimă în specialitate – 9 ani; studii medii, absolvite cu diplomă de bacalaureat.

Termenul limită pentru depunerea dosarelor de concurs este data de 07 martie 2018. Concursul pentru ocuparea celor două posturi va avea loc în data de 20 martie 2018 – proba scrisă și 22 martie 2018 – proba interviu.

Relaţii suplimentare se pot obţine la sediul Instituţiei Prefectului – Judeţul Teleorman, camera 128, telefon 0247/317436.

***

Data: 20 februarie 2018; Sursa: www.stirigiurgiu.ro

IPJ Giurgiu angajează

Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Giurgiu, Cătălin Ţone, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că acoperirea cu personal a posturilor din instituţie s-a menţinut, anul trecut, la un nivel aproximativ egal cu cel din anul anterior, echilibrul fiind realizat prin “balansarea numărului pensionărilor cu încadrările din surse externe”, conform Agerpres.

“În cursul anului 2017, am avut o fluenţă din punct de vedere al personalului, astfel încât, la data actuală, avem o acoperire de 78,55% a schemei de personal faţă de 79,09% în cursul anului 2016.

Practic, ne-am menţinut la acelaşi nivel, avem o medie a vârstei poliţiştilor de 37 de ani şi 11 luni, ceva mai mare la ofiţeri, de 39 de ani şi nouă luni şi mai mică la agenţi, de 37 de ani şi şase luni.

Vreau să vă informez că, la data actuală, se face procedura de încadrare a 11 agenţi, iar pentru ofiţeri şi personal contractual se vor face recrutări din surse externe. Practic, ne menţinem la acelaşi nivel în anul 2017 ca în anul 2016, balansarea fiind dată de numărul celor care au ieşit la pensie cu încadrările care s-au făcut din surse externe, precum şi de agenţii care au finalizat cursurile de specialitate”, a declarat Cătălin Ţone.

El a spus că, pentru a menţine un grad de încadrare bun în IPJ Giurgiu, a aplicat politica de a nu permite plecarea în alte judeţe a poliţiştilor giurgiuveni.

“Practic, în aceste trei luni nu am aprobat nicio mutare, iar la aceasta se adaugă încercările noastre de a aduce în judeţ cadre giurgiuvene care muncesc în alte judeţe”, a adăugat Ţone.

În final, el a spus că, din punct de vedere disciplinar, în anul care a trecut, cinci ofiţeri şi cinci agenţi au fost recompensaţi prin avansare înainte de termen şi trei agenţi de poliţie au primit felicitări verbale sau scrise, dar au fost şi şapte agenţi de poliţie cu mustrare scrisă şi unul cu diminuarea drepturilor salariale pe o perioadă de trei luni de zile.

***

Data: 21 februarie 2018; Sursa: www.ziarulmara.ro

Aproape 9 milioane euro, la dispoziția IMM-urilor!

Proiectele pentru accesarea de fonduri nerambursabile se pot depune de către IMM-uri la ADR Sud Muntenia, prin sistemul electronic MySMIS, până pe data de 25 iunie 2018, alocarea financiară totală pentru cele șapte județe din Regiunea de dezvoltare Sud Muntenia prin intermediul noii linii de finanțare, lansate recent, fiind de 8,67 milioane euro.

Depunerea proiectelor se face în cadrul Axei prioritare 1, Prioritatea de investiții 1.1, Operațiunea C – Investiții pentru IMM-uri pentru implementarea unui rezultat al cercetării – inovării în parteneriat cu un ITT. Conform specialiștilor ADR Sud Muntenia, proiectele ce vor fi depuse pentru accesarea de fonduri pentru investiții nerambursabile vizează transferul rezultatelor cercetării – inovării în producție.

Apelul de proiecte este de tip competitiv, având ca termen limită de depunere a aplicațiilor data de 25 iunie 2018. Depunerea proiectelor poate fi suspendată, în funcție de gradul de acoperire a bugetului alocat apelului, însă nu mai devreme de data de 25 martie, ora 10:00.

Valoarea minimă eligibilă a unui proiect poate fi de 25 mii de euro, iar valoarea maximă a finanțării nerambursabile este de 200 de mii de euro.

Cu sprijin financiar POR se pot realiza proiecte care au ca obiectiv creșterea inovării în firme, prin susținerea entităților de inovare și transfer tehnologic în domenii de specializare inteligentă. Pentru a fi eligibile, IMM-urile interesate vor identifica potențialii parteneri, respectiv entități de transfer tehnologic, acreditate/autorizate în conformitate cu OG nr. 57/2002 și HG nr. 406/2003.

Aplicanții eligibili pentru acest apel sunt: IMM-urile, în parteneriat cu unul sau mai multe entități de inovare și transfer tehnologic (ITT).

În cadrul acestui apel pot fi finanțate: investiții în active corporale și necorporale, realizarea de instrumente de comercializare online a serviciilor/produselor proprii ale IMM-urilor, dezvoltarea experimentală, activități de inovare, investiții în activități de realizare a produsului sau procesului.

Ghidul specific aferent Priorității de investiții 1.1, Operațiunea C poate fi consultat pe website-ul ADR Sud Muntenia dedicat exclusiv implementării POR – https://regio.adrmuntenia.ro

***

Data: 21 februarie 2018; Sursa: www.infotr.ro

Penurie de locuri de muncă în primăriile și instituțiile publice din Teleorman

Vrei sa muncești la STAT? Nu ai nicio șansă! Asta pentru că, în următoarea perioadă, primăriile și instituțiile publice din județul Teleorman par a fi destul de zgârcite cu locurile vacante scoase la concurs.

Conform anunțului publicat pe site-ul Guvernului României, numai trei unități administrativ teritoriale vor da șansa unor oameni să se angajeze. Este vorba despre primăria Talpa, două posturi de inspector, primăria Videle, două posturi de consilier și inspector și primăria comunei Plosca, cu trei posturi de muncitor necalificat.